Onze levende planeet
Lessenserie de levende planeet Begin februari 2017 verzorg ik een nieuwe lessenserie in Soest. In "Onze levende planeet" ga je mee op reis vanuit het universum naar de aarde, naar ons als mens. Over evolutie van universum, aarde, natuur en onszelf. Richting bewustzijns(r)evolutie...
De serie bestaat uit 3 binnenlessen en een excursie.
Data: volgen nog. De datum van de excursie wordt in overleg met cursisten bepaald
Opgeven via (06) 281 44 53

1) Een blauwe spikkel 
Wonen we echt op een spikkel? We kijken als een astronaut vanuit het universum naar onze aarde. Wat zien we dan? Hoe voelt dat? En hoe klinkt het? En.. waar begon de oerknal?  We gaan op reis door ons zonnestelsel rechtstreeks naar de grootte van het universum zelf, en weer terug naar huis…    (Inspiratiebronnen deze les: prof. Brian Cox, astronauten Wubbo Ockels en Andre Kuipers, wetenschapsjournalist Govert Schilling)

2) Onze levende planeet 
Hoe wonderlijk is het leven? Hoe is het begonnen? Wat zijn de bouwstenen van het leven en wat hebben de sterren daar mee te maken? We gaan interactief met de evolutie aan de slag. En bewustzijn in de natuur, in dieren, in planten, hoe zit het daarmee? De waarde van de natuur voor ons als mens.    (Inspiratiebronnen deze les: De natuur zelf, David Attenborough en BBC Earth)

3) Wij, de mens 
Bewustzijn, daar zijn we goed in, en ook…niet. Is dat erg? We kijken naar de grote cijfers van onze manier van leven. Zoals Einstein al zei: “We kunnen het probleem niet oplossen met dezelfde denkwijze, als die het probleem heeft veroorzaakt”. Oplossingen liggen dus in een andere manier naar dingen kijken, op een andere manier met het leven zelf omgaan. Bewustzijns(r)evolutie: van binnen, naar buiten. Van buiten, naar binnen. We gaan brainstormend, filosofisch en interactief aan de slag met de vraag: Wat zijn onze werkelijke basisbehoeften als mens? Wat hebben we daarvoor nodig? Kunnen we “hemel” op aarde scheppen? Want…we scheppen soms ook “hel”.   
(Inspiratiebronnen voor deze les: BBC Earth, WNF en Greenpeace en diverse wetenschappers en onderzoeken op het gebied van welzijn, natuur, bewustzijn en ecologie)

4) Buitenles
Als laatste gaan we echt de natuur in, want daarin schuilt de beste leermeester.  Wetenschappelijk is allang aangetoond dat de natuur goed voor ons is. Op alle vlakken… het ontspant, relativeert en inspireert. En dat hebben we allemaal nodig. We zetten alle zintuigen aan het werk om het wonder van het leven zelf te ervaren.

LB Profiel Homepage

Centrum De Lindeboom voor massages workshops natuurbeleving in Soest

De Lindeboom

Bewustzijn, Mens en Natuur