Blog

Een cadeaubon voor jezelf of iemand die je lief is twv € 25,- als je ervoor kiest je geld bewust in te zetten… door over te stappen naar een duurzame bank.
Waarom doe je dit? Hoor ik vaak. Mijn korte antwoord: Ik hou zielsveel van de Aarde. Mijn lange antwoord: We hebben als consument geen idee hoe machtig we zijn via onze portemonnee. We weten ook niet hoe alle problemen op Aarde met elkaar samenhangen. Echter de waarheid is dat ze dat doen, op een heel diep niveau. Daarbij hebben we een verantwoordelijkheid voor de toekomstige generaties, die verder gaat dan alleen de kinderen nu in je directe omgeving. Al deze kennis en informatie is al heel erg lang beschikbaar. We zitten echter gevangen in een systeem uitbuiting van mensen, dieren en de planeet. Gebaseerd op economisch gedreven roofbouw. Als kind begreep ik niet waarom een bankdirecteur zoveel geld verdient en waarom er bij de kindertelefoon vrijwilligers zaten. De mensen bij de kindertelefoon deden in mijn ogen dingen die heel waardevol waren. Ik ben nu volwassen en ik snap het nog steeds niet. Ik ga het ook nooit begrijpen, want in mij heerst het fundamentele begrip dat de tijd van ieder mens evenveel waard is, of je nou wc’s schoonmaakt, vrijwilliger bij een hospice bent of CEO bij een grote multinational.
Investeert jouw bank, met jouw geld, in bonussen, olieindustrie, wapenhandel of kinderarbeid? Wordt het dan niet hoog tijd om over te stappen... 

Check de alternatieven voor toekomstige generaties en een leefbare aarde. Kijk op: eerlijkegeldwijzer.nl .
Een keuze met je hart, is duurzamer dan wat dan ook...

Hoe werkt het?

Heel eenvoudig. Zodra je de overstap in gang hebt gezet dan neem je contact met mij op. Welke duurzame bank je kiest maakt voor mij niet uit. Je kunt vervolgens de cadeaubon ophalen of ik stuur hem naar je toe.